2016

Helyszín: Tard, Sándor-völgyi rendezvénytér.

A főzéshez a szervező 10 000 Ft kaució fejében biztosít 2 db egyenként kb. 3 kg súlyú konyhakész kakast, tűzifát, vízvételezési lehetőséget. Igény esetén lehetőség van további kakasok előzetes rendelésére. Helyszíni igénylés esetén a rendelkezésünkre álló készletek erejéig tudunk további kakasokat biztosítani, de előzetes rendelés nélkül az ilyen igények teljesítésére semmilyen garanciát nem tudunk vállalni.

A többi kellékről és hozzávalóról a csapatoknak kell gondoskodnia!

Főzőcsapatok részére a rendezvény reggel 7 órakor kezdődik a kakasok és a főzőhelyek kiosztásával.

A kakasokból készült ételből egy adagot megfelelően tálalva 12 óráig a zsűri részére át kell adni, valamint 20 adag ételt kóstolójegy fejében a vendégek részére kiosztani. A rendezvényen étel kizárólag kóstolójegyért értékesíthető. Az ezt megszegő csapat kizárható a versenyből.

A kaució 20 db kóstolójegy leadása fejében a nevező csapat részére visszajár. Kevesebb kóstolójegy leadása esetén arányosan kevesebb kaució kerül visszatérítésre.

Az elkészített ételeket Tóth László mesterszakács vezette zsűri bírálja. Az értékelés fő szempontjai az étel íze, zamata, illata, színe, a higiénia és a tálalás módja. Szintén értékeljük a csapatok sátrának, magának a csapatnak a megjelenését, a legötletesebb, legszebb összbenyomást.

A süteménysütő versenyre egy tálca süteménnyel (minimum 20 db), vagy egy felszeletelt tortával lehet díjmentesen nevezni a rendezvény helyszínén 10 óráig.

Keressük a 2016-os év legszebb kakasát. A kakasszépségversenyre a helyszínen lehet jelentkezni, nevezési díj nincs. A kakasok számára a rendezvény idejére a szervező ketrecet biztosít.

Jelentkezni a letölthető jelentkezési lapon 2016. október 5. (szerda) 12 óráig e-mailben a vajdazolthan@gmail.com címen, vagy postai levélben a Tard Turizmusáért Egyesület, 3416 Tard, Rózsa u. 1. címen.

A kauciót kérjük 2016 október 5-ig a Tard Turizmusáért Egyesület 11600006-00000000-28247106 számú bankszámlájára átutalni! Az átutalás közleményébe kérjük feltüntetni a nevező csapat nevét és a „kakasfesztivál kaució” szöveget!

Kapcsolat:
vajdazolthan@gmail.com
30/5354725